ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ - Δ.Ε.Κ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

4ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ & ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ

Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ της Δ.Ε.Κ.Α. Τρικάλων διοργανώνει εφέτος τον 4ο πανελλήνιο διαγωνισμό για νέους καλλιτέχνες και συγκροτήματα
Ο διαγωνισμός θα γίνει το Σάββατο και την Κυριακή 23 & 24 Ιουνίου στο ΜΥΛΟ ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν καλλιτέχνες και συγκροτήματα από όλα τα είδη της μουσικής rock – -λαϊκά – παραδοσιακά και ρεμπέτικα από την πόλη μας αλλά και από άλλες πόλεις ενώ θα δοθούν βραβεία για την καλλίτερη σύνθεση, το καλλίτερο τραγούδι, και την καλλίτερη διασκευή.
Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό πρέπει να μας στείλετε ένα demo με δύο τραγούδια μέχρι τις 25 ΜΑΪΟΥ στη διεύθυνση :
ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΜΥΛΟΣ ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΚ 42100 ΤΡΙΚΑΛΑ
Στη συνέχεια η επιτροπή θα κάνει την επιλογή των τραγουδιών και μέχρι τις πρώτες μέρες του Ιουνίου θα έχετε οριστική απάντηση.
Αν εγκριθεί τελικά η συμμετοχή σας την ημέρα του διαγωνισμού, θα μπορείτε να παίξετε ζωντανά μέχρι δύο τραγούδια.
Επίσης αν δεν μπορεί να μετάσχει ολόκληρη η ορχήστρα , έχετε τη δυνατότητα να εμφανιστείτε με προηχογραφημένη την ορχήστρα και ζωντανά τους τραγουδιστές και τα πιθανά σοφιστικά όργανα .
Την παρουσίαση των καλλιτεχνών και όλης της εκδήλωσης γενικότερα θα κάνει ο γνωστός μουσικός παραγωγός της ΝΕΤ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ενώ την κριτική επιτροπή θα απαρτίζουν, μουσικοί παραγωγοί και καλλιτέχνες που θα έρθουν στην πόλη μας για το σκοπό αυτό.
Ο 3ος διαγωνισμός που έγινε τον περασμένο χρόνο είχε μεγάλη επιτυχία με πολλές συμμετοχές σε αρκετά υψηλό επίπεδο και οι καλλιτέχνες που πήραν μέρος έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για την οργάνωση.
Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό και τις συμμετοχές παρέχονται στα τηλ. 24310-77977

Email : kekadi@deka-trikala.gr
Web site : www.matsopoulos.gr


Με εκτίμηση
Ο καλλιτεχνικός δ/ντης

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ
 

 

Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ της ΔΕΚΑ Τρικάλων έχει τη χαρά να παρουσιάσει στο κοινό το cd – αφιέρωμα στους 6 σπουδαίους δημιουργούς της χρυσής εποχής του λαϊκού τραγουδιού, που ήταν όλοι τους παιδιά των Τρικάλων.

Το cd – αφιέρωμα περιέχει ένα μικρό μέρος από τα τραγούδια των τρικαλινών συνθετών και στιχουργών: ΤΣΙΤΣΑΝΗ – ΚΑΛΔΑΡΑ – ΣΑΜΟΛΑΔΑ – ΒΙΡΒΟΥ – ΜΠΑΚΑΛΗ και ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, τραγουδισμένα από τους: ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΑΝΔΡΕΑΤΟ – ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΛΙΑΝΙΤΗ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΟΥΝΑΡΗ – ΚΩΣΤΑ ΟΚΚΑ – ΜΑΚΗ ΚΑΡΤΣΙΟΥΚΑ και ΒΙΚΥ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ.

Η ενορχήστρωση έγινε από τον ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΕΓΑ και έπαιξαν οι μουσικοί της ΟΡΧHΣΤΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚHΣ του ΚΕΝΤΡΟΥ EΡΕΥΝΑΣ.

Το cd εκτός από τα 23 τραγούδια περιέχει σύντομα βιογραφικά και φωτογραφίες των δημιουργών καθώς επίσης και ιστορικά στοιχεία για την πόλη των Τρικάλων πού επιμελήθηκε ο συμπολίτης ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΟΣ.

Το cd βρίσκεται στις προθήκες των δισκοπωλείων του Νομού ενώ μέσω της γνωστής δισκογραφικής εταιρείας MPI κυκλοφορεί και σε καταστήματα δίσκων σε όλη την Ελλάδα.

                     

Περιέχει τα τραγούδια: Συννεφιασμένη Κυριακή, Συ μου χάραξες πορεία, Το πλουσιόπαιδο, Αχ! Ο μπαγλαμάς, Ρίξε μια ζαριά καλή, Αράπικο Λουλούδι, Κάποτε κάποια μέρα, Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι, Την έδιωξα κι όμως την αγαπώ, Δεν ξέρω πόσο σ' αγαπώ, Άμα θες να κλάψεις κλάψε, Μια παλιά ιστορία, Ό,τι αγαπάω εγώ πεθαίνει, Ασ' παν στην ευχή τα παλιά, Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω, Της γερακίνας γιος, Καμπάνα του εσπερινού, Ακρογιαλιές δειλινά, Γυάλινος κόσμος, Το κουρασμένο βήμα σου, Δεν με πόνεσε κανείς, Τί όμορφη που είσαι όταν κλαις, Μη μου ξαναφύγεις πια.

Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ με το cd αυτό ξεκινά την προσπάθεια για την καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας, μια προσπάθεια που γίνεται χάρη στη βοήθεια και την υποστήριξη της ΔΕΚΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ και του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ είναι φορέας που συστάθηκε με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο Τρικκαίων ενώ φορέας διαχείρισης είναι η ΔΕΚΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. Το ΚΕΝΤΡΟ στεγάζεται στο ΜΥΛΟ ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ που είναι ένας χώρος όπου γίνονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς πολλές και ποιοτικές μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρων των τρικαλινών πολιτών. Οι τομείς δράσης του είναι η μουσική και το θέατρο με επίκεντρο τους νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς οι οποίοι μέσα από μια διαδικασία έρευνας και καταγραφής της πλούσιας κληρονομιάς των μεγάλων τρικαλινών δημιουργών αντλούν όλα εκείνα τα εφόδια που θα τους βοηθήσουν στη δική τους καλλιτεχνική σταδιοδρομία.

          Τ Ο Μ Ε Ι Σ

1] ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΝΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ
Το εργαστήρι νέων δημιουργών είναι μια δράση που απευθύνεται κυρίως στους νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς και σκοπό έχει να τους δώσει όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονται στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους.
Σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής έχει δημιουργηθεί ένας χώρος ηχογραφήσεων με τον απαραίτητο εξοπλισμό ο οποίος διατίθεται δωρεάν στους καλλιτέχνες για ώστε να μπορούν να δουλεύουν και να καταγράφουν τα έργα τους σε demo.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο υπάρχει και βιβλιοθήκη με βιβλία που ενδιαφέρουν τους μουσικούς καθώς και Η/Υ με τα απαραίτητα μουσικά προγράμματα και βοηθήματα.
Στους καλλιτέχνες που εργάζονται στο χώρο αυτό σύντομα θα τους παρέχονται υπό τη μορφή σεμιναρίων σε τακτά χρονικά διαστήματα και συμβουλευτικές υπηρεσίες από επαγγελματίες μουσικούς και δασκάλους της φωνητικής.

2] ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Η ορχήστρα αποτελείται από τρικαλινούς επαγγελματίες καλλιτέχνες και το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει όλα τα είδη της ελληνικής μουσικής.
Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά ήταν το αφιέρωμα στους 6 κορυφαίους δημιουργούς του λαϊκού τραγουδιού που κυκλοφόρησε από την εταιρία MBI και σύντομα κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο το DVD αφιέρωμα στον Βασ. Τσιτσάνη στο οποίο εκτός από τους τοπικούς καλλιτέχνες τραγουδούν επίσης η ΜΑΡΙΩ και ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ και θα κυκλοφορήσει από τη δισκογραφική εταιρία LYRA.
Έχει συνδυάσει το όνομα της με σπουδαίες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με κορυφαίες αυτές που έγιναν στη σύνοδο των υπουργών εξωτερικών της ευρωπαϊκής ένωσης στον ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ και την συμμετοχή της στο διεθνές φεστιβάλ στο ΤΟΡΟΝΤΟ του Καναδά.

Για περισσότερες πληροφορίες - παραγγελίες επικοινωνήστε με την ΔΕΚΑ Τρικάλων:
ΔΕΚΑ Τρικάλων - Ιακωβάκη 5 - 42100 Τρίκαλα - τηλ. 2431-073888
email: info@deka-trikala.gr